Hvem er Finnmarkslaget?

  • Lengter du hjem?
  • Savner du samholdet og humoren?
  • Savner du et nettverk?
  • Meld deg inn i Finnmarkslaget i Oslo – din utvidete familie!

Laget består av en gjeng med utfløtta finnmarkinger og deres etterkommere som trives godt i lag. Vi møtes både i Oslo og på det unike feriehjemmet vårt Hygga på idylliske Rødtangen på Hurumlandet.

Litt historikk

Laget ble stiftet i januar 1940 av en gruppe studenter som lengtet hjem. Den gang var det ikke bare å sette seg på et fly, men en strabasiøs reise over land og vann. Det har vært aktiviteter som egen avis, bridgelag, idrettslag, kor og revygruppe, og selvfølgelig sosiale sammenkomster. Under krigen lå laget i dvale, men i 1945 reiste det seg som en fugl Føniks av asken og betød mye for evakuerte finnmarkinger.

Da laget vokste ble det etter hvert et stort behov for egen hytte, og i 1955 kom laget over prakteiendommen på Rødtangen. Det var et stort økonomisk løft for et lag som ikke eide nåla i veggen, men takket være en energisk formann og ditto styre, ble det arrangert dansefester flere ganger i uken og i løpet av 5 år var Hygga nedbetalt.

Det var jo ikke vanlig å ha bil den gangen så reisen ut gikk med buss og båt sommerstid.

Skap dine egne minner

I Oslo møtes vi på Rorbua, på turer i byen og i Marka, og på fest med god mat og dans.

På Hygga møtes vi til dugnader og loppemarked, ferieopphold for besteforeldre og barnebarn og andre felles arrangement. Selvfølgelig er det mulig å leie seg et rom for en helg eller ferie og bare kose seg og slappe av til meget hyggelige medlemspriser. Og hvis du har lyst til å bidra med noe nevenyttig setter vi stor pris på dette. Utenom feriesesongen er det også mulig å leie hele Hygga for private arrangement.

Hygga har siden 1955 gjennomgått flere store utvidelser som anneks med soverom, kjøkken og bad og er et populært sted for barn og voksne. Eiendommen har lekehus, sandkasse, lekeapparater og trampoline. Det er kort vei til flere badeplasser der krabbefiske er hovedattraksjonen og til spennende turstier langs sjøen og i skogen. Nærmeste tettsted er idylliske Holmsbu med butikker og flere kafeer.  Andre trekkplaster kan være steinaldergravene på Røysene og Holmsbu kunstmuseum. Vår nærmeste nabo er campingplassen med sommeråpen butikk med det aller nødvendigste og slush/ is som er elsket av barn i alle aldre.

Medlemsfordeler:

Ledige verv:

Finnmarkslaget i Oslo (FiO) er Oslo’s største by- og bygdelag og representerer 500 medlemmer i laget. Her vil dere finne en oversikt over aktuelle verv i laget som er ledig. Les mer…

Vedtekter:

§ 1. Lagets navn.

Lagets navn skal være Finnmarkslaget i Oslo.

§ 2. Lagets formål.

Lagets formål er å samle alle finnmarkinger og andre med tilhørighet til Finnmark om felles interesser. Laget skal søke og høyne interessen for Finnmark. Les mer…