Hygga – Finnmarkslagets feriehjem

Finnmarkslaget i Oslo eier feriehjemmet «Hygga» på Rødtangen i Hurum, ca 1 times kjøring fra Oslo sentrum. Her er det åpent hele året og leies ut både til medlemmer, ikke medlemmer, arrangementer og firmaturer. Bli med og hygg deg på Hygga du og!

Eiendommen rommer hovedhuset med peisestue, spisestue, solstue, kjøkken, kontor og 4 soverom med totalt 9 sengeplasser; et nyanneks med 8 rom, 6 store og to små (totalt ca. 45 senger). Hygga har også et nytt sanitæranlegg med 3 dusjer og 3 toalett (hvorav et er handicaptoalett), vaskemaskin og et nytt moderne kjøkken. På eiendommen, som er i overkant av 4 mål, finnes også en lekestue og et «ungdomshus».

Hygga ligger kort vei fra flere badeplasser og ikke langt fra Holmsbu med butikk, pub og restaurant. Hygga er et viktig samlingspunkt for våre medlemmer, og «ikke medlemmer», hovedsaklig fra mai til oktober, men også i vintermånedene. FiO avholder dugnader, arrangerer barnehelger, familiehelger m.v. i tillegg til ordinære overnattinger. Her er det noe for alle og enhver.

Praktbygget Hygga ble oppført i 1919 og kom i lagets eie i 1955. På ekstraordinær generalforsamling i juni 1955 ble det med stort flertall besluttet å kjøpe feriehjemmet Hygga til den nette sum av kr 62 500 med kun kr 10 000 på konto. Vi kan bare takke de brave unge menn og kvinner som med optimisme og fremtidstro satset på dette prosjektet – et prosjekt som gjennom 50 år har vært lagets viktigste samlingspunkt.

Et husstyre bestående av fire medlemmer velges av generalforsamlingen. Disse har ansvaret for drift og vedlikehold – i samarbeid med medlemmene. Det avholdes dugnad vår og høst hvor Finnmarkslaget står for mat og drikke og overnatting og medlemmene står for vedlikehold.

Kom og hygg deg sammen med oss!

Priser utleie og overnatting

Her finner du priser for både leie av hele Hygga og for enkeltovernattinger. Les mer her…

Overnattings regler

Her vil du finne oversikt for våre ordensregler for Hygga. Disse regler skal følges, uansett om man er medlem eller ikke. Les mer her…